خبرها

  • بیش از 350 میلیارد ریال پروژه در شیراز افتتاح می شود
  • مناقصه
  • یک دستگاه اتوبوس سازمان اتوبوسرانی جهت حمل و نقل جانبازان عزیز در نظر گرفته شد
  • تأکید شهردار شیراز بر اتمام طرح های نیمه تمام ورزشی استان
  • اطلاعیه
  • افتتاح تقاطع غیر همسطح خلبان شهید ابراهیم شریفی
  • بهره برداری از یک دهنه غرفه جهت عرضه سبزی مارکت واقع در بلوار رحمت،نبش خیابان قائم، بازارچه رحمت از طریق مزایده
  • بهره برداری از یک دهنه غرفه جهت ماهی و میگو واقع در بلوار باهنر جنوبی بازارچه باهنر از طریق مزایده عمومی
  • آگهی مناقصه عملیات جمع آوری و حمل پسماند و نظافت و رفت و روب منطقه هشت شهرداری شیراز
  • تأکید بر هم افزایی میان شهرداری و پلیس
  • جستجو

    نظرسنجي

    شهروندعزيز؛ توسعه كداميك از فعاليتهاي ذيل از ديدگاه شما اهميت بيشتري دارد.

    فضاي سبز و تفرجگاه شهري 33.5%
    خدمات الكترونيكي شهرداري 4.6%
    فرهنگسراهاي شهرداري 16.9%
    پل، كنارگذر، زيرگذر و روگذر 42.1%


    مشاهده نتايج

    غذاهای سنتی شیرازی
     

    شکر پنیر

    مواد لازم : شکر ک ک لو، آب 600 گرم، کرم ترنر ک قاشق شربت خوری، آرد

    طرز ته ه : شکر و آب را مخلوط نموده می جوشان م، کرم ترنر را در ک استکان حل کرده به ما ع اضافه نموده به خوبی می جوشان م. به طوری که سفت شده و اگر با ته قاشق به آن ضربه ای بزن م بشکند.

    خم ر ما ه را روی سطح صاف ( سنگی افلزی ) که کاملاً چرب شده باشد به مدت پنج دق قه گذاشته سپس آن را به قدری ورز می ده م تا رنگ آن سف د شود. آن گاه خم ر ما ه را روی سطح صافی پهن کرده به وس له چرخ ا ق چی به قطعات کوچک تقس م می کن م و با آرد مخلوط نموده فر ا تنور می گذار م تا کاملاً خشک شده، حالت چسبندگی خود را از دست بدهد و بعد از سرد شدن مصرف می کن م.
     

    شامی

    مواد لازم: گوشت راسته چرب ک ک لو، آرد نخود چی ن م ک لو، تخم مرغ ک عدد، پ از و زردچوبه و نمک به اندازه کافی .

    طرز ته ه: پ از را روی گوشت چرخ کرده ا کاملاً کوب ده شده، رنده ( کوتراش ) می کنند و زرد چوبه و نمک و تخم مرع و آرد نخودچی به آن اضافه نموده، به خوبی ورز می دهند. ماهی تابه را با مقداری روغن روی اجاق می گذارند از خم ر اول ه به اندازه ک نارنگی جدا کرده ، در کف دست به صورت گرد در می آورند و در روغن داغ سرخ می کنند. درصورت تما ل کل ه شامی ها را در آخر کار توی ماهی تابه چ ده، مقداری رب گوجه فرنگی و آب ل مو به آن اضافه می کنند و ا چند عدد گوجه فرنگی را قطعه قطعه کرده روی آن گذاشته کمی حرارت می دهند. بالا


    کوفته هلو

    مواد لازم : گوشت چرخ کرده بدون چربی ک ک لو، آرد نخودچی ن م ک لو، تخم مرغ 2 عدد ، پ از بزرگ 2 عدد ، هو ج ن م ک لو ، کشمش ، نعنای خشک، پ از ، زردچوبه ، نمک ، شکر و آبل مو به اندازه دلخواه، روغن خوبو .
     
    طرز ته ه : گوشت چرخ کرده را با آرد نخودچی و تخم مرغ و پ از رنده کرده و زردچوبه و نمک مخلوط کرده، خوب ورز می دهند. دو عدد پ از بزرگ را خلال نموده، سرخ می کنند و در پا ان کشمشهرا روی آن ر خته، کمی تفت می دهند. (بعضی ها در خم رما ه اول ه مقداری هو ج ا مقداری نرگسی می ر زند)از خم رما ه اول ه به اندازه ک هلو جدا کرده روی کف دست پهن می کنند و مقداری پ از داغ و کشمش وسط آن قرار می دهند. خم ر پهن شده را دور کشمش و پ از داغ جمع کرده، به صورت گلوله ای در می آورند. هنگامی که کوفته ها آماده شد کمی آنها را تفت می دهند تا کمی سرخ شود. سپس مجدداً پ از داغ گرفته و مقداری آب در آن ر خته می گذارند تا خوب بجوشد، مقداری هو ج رنده شده (کوتراش) را با زردچوبه و نعنای خشک و روغن به آن اضافه نموده، به جوش می آورند. سپس کوفته ها را کی کی به داخل آن می اندازند. در صورت تما ل می توان دو قاشق غذاخوری برنج درآب ر خت . عده ای برای چاشنی ( مزه ) غذا از سرکه و ش ره استفاده می کنند و عده ای هم از شکر و آبل مو استفاده می کنند عنی زمانی که دانه های برنج کاملاً نرم شد به دلخواه چاشنی غذا را به آن اضافه می کن م. عده ای پس از ا نکه کوفته ها را کش دندروی آنها نعنا داغ می ر زند حالا کوفته هلو آماده است. ا ن خوراک خوشمزه را معمولاً شیرازی ها در هنگام افطار در ا ام ماه مبارک رمضان صرف می کنند. بالا

     
    مواد لازم: گوشت چرخ کرده ن م ک لو، نخود 300 گرم، برنج ک ک لو ا پنج ل وان، سبزی ( جعفری، شو د، تره، ترخان) ک ک لو کشمش، پ از خلال شده سرخ کرده، نمک، زردچوبه، فلفل به اندازه دلخواه
    طرز ته ه: گوشت را با پ از چرخ کرده و نخود را که از قبل در آب خ س کرده اند با گوشت چرخ کرده دوباره چرخ می کنند . ک ل وان از برنج ها را برداشته و بق ه را با مقداری از سبزی ها چرخ می کنند و سپس تمام مواد چرخ شده را با کمی فلفل و نمک به هم مخلوط نمودهبه خوبی ورز می دهند و درصورت لزوم تمام مواد را ک دفعه با هم چرخ می کنند .
    پ از خلال شده و کشمشهرا تفت داده، در ظرفی ( د گ ا قابلمه ) مقداری آّب ر خته سبزی و بق ه نخود چرخ شده را درآن ر خته، زرد چوبه و فلفل و نمک به آن اضافه می کنند وقتی که آب جوش آمد از مواد چرخ شده به اندازه ک پرتقال نسبتاً بزرگ جدا کرده وسط آن کشمش و پ از داغ گذاشته و به صورت گلوله ای در می آورند، ا ن گلوله را ب ن دو کف دست به قدری می گردانند که کاملاً سفت شود و در آب جوش می اندازند. در قد م به جهت باز نشدن کوفته ها اول ن کوفته را با نام سنگ و بق ه را را نام دخترهای خانواده و ا آَشنا به درون آب جوش می انداختند. آنگاه ک ل وان برنج را که کنار گذاشته اند در ظرف محتوی کوفته ها ر خته مقداری روغن به آن افزوده، حرارت می دهند تا قوام ب ا د و سپس مصرف می کنند. بالا

    خورشت سبزی

    مواد لازم: گوشت ن م ک لو، سبزی ( گ شن ز، اسفناج، تره، جعفری، شنبل له) ک ک لو، س ب زم نی به اندازه دلخواه، پ از ک عدد، لوب ا، زردچوبه، نمک به مقدار دلخواه

    طرز ته ه: گوشت را با ک عدد پ از خرد شده سرخ کرده و سپس زردچوبه و شنبل له را روی آن ر خته تفت می دهند. سبزی پاک کرده را خرد کرده و با گوشت کمی تفت می دهند و لوب ا روی آن ر خته با آب می پزند. وقتی که گوشت و لوب ا پخته شد، س ب زم نی و آبل مو به آن اضافه کرده حرارت می دهند، تا خورشت قوام ب ا د بعد مصرف می کنند. بالا


     
    نوعی حلوا و ش ر نی است که ب شتر در جشن ها و عزاداری ها به مصرف می رسد.

    مواد لازم : آرد برنج ک ک لو ، آرد سف د ن م ک لو، گلاب دو ش ش ، زعفران ن م مثقال، زرده تخم مرغ ده عدد، روغن ک ک لو، شکر سه ک لو، خلال بادام صد گرم .

    طرز ته ه : آرد برنج و آرد سف د را تفت ( بو ) می دهند و روغن را به آن اضافه کرده سرخ می کنند. شکر را با آب جوشانده و ش ره شکر و گلاب رابه آرد سرخ کرده اضافه نموده خلال بادام را در آن ر خته خوب می پزند. در ح ن پختن زعفران را دم کرده و به آن می افزا ند. قبل از آن که حلوا کاملاً پخته شود. زرده های تخم مرغ را در ظرفی خوب به هم زده با حلوا مخلوط می کنند تا کاملاً سفت و پخته شود.
    وقتی حلوا پخت آن را در د س ا س نی ا کاسه ر خته با پشت ک قاشق چرب به آن حالت می دهند بعد با خلال پسته تز ن کرده، پس از سرد شدن مصرف می کنند . بالا

    حل م بادمجان

    از ا ن خوراک به عنوان آش ارمه داری ن ز استفاده می شود .

    مواد لازم : گوشت چرب دم س نه 750 گرم، برنج 5/1 ل وان، بادمجان 5/2 ک لو ، کشک سائ ده، پ از داغ، نعنا داغ، گردو کوب ده به اندازه دلخواه.

    طرز ته ه : گوشت را جداگانه می پزند، بادمجان را پخته و وقتی ن م پز شد، برنج و آب گوشت را به آن اضافه می کنند. پس از پخته شدن آنها را می کوبند و با گوشت کوب ده شده مخلوط نموده روی شعله چراغ قرار می دهند. وقتی که آب آن نزد ک به تمام شدن بود، کشک سائ ده شده را به آن اضافه کرده کمی د گر می پزند تا مقداری سفت شود. سپس آن را در ظرف ر خته، روی آن را با پ از داغ و گردو تز ن کرده، مصرف می کنند. بالا


     
    مواد لازم: قند خرد کرده و کوب ده ک ک لو، بادام پوست گرفته ن م ک لو، تخم مرغ ده عدد، هل ک قاشق .

    طرز ته ه: قند خرد کرده را با بادام چرخ می کنند تا روغن ب اندازد. تخم مرغ هارا شکسته قند و بادام را به آن اضافه می کنند تا خم ر ما ه ای به دست آ د. سپس خم ر را به صورت مفتول ها ی در آورده با کارد ا چاقو آنها را به قطعات کوچک می برند. قطعات بر ده شده را در ک س نی گذاشته و حرارت ملا م تنور ا فر قرار می دهند تا پخته شود بعد از سردشدن مصرف می کنند. بالا


     
    مواد لازم و طرز ته ه : گوشت لاش گوسفندی را از استخوان جدا نموده ر ز ر ز می کنند. وقتی گوشت آماده شد، آن را در ظرفی ر خته، روی اجاق قرار می دهند و گوشت را در چربی های خودش می پزند و سرخ می کنند.
    شکنبه گوسفند را پاک کرده و تمام پرزهای آن را می تراشند. به طوری که شکنبه به صورت ک سه ای با جدار بس ار نازک در آ د. موقع تراش دن وپاک کردن با د کاملاً مواظب بود که شکنبه سوراخ نشود. آنگاه گوشت پخته شده را با تمام چربی و روغن ها که اطرافشهرا گرفته به درون شکنبه ر خته، در آن رابسته می گذارند سرد شود . و در زمستان و مسافرت و مواقع لازم از آن به صورت های مختلف استفاده می نما ند.
    کسانی که امکان ته ه قورمه را شخصاً نداشتند می توانستند مقداری از آن را از بازار خر داری کنند.
    ته ه قورمه در اواخر پا ز و آذوقه ای بود برای فصل سرما و زمستان بالا


    تاريخ بروز رساني : چهارشنبه 26/05/90 ساعت 10:08