خبرها

  • پیشنهاد شهرداری شیراز جهت بازنگری قانون سازمان مدیریت بحران کشور
  • برای تخصیص بودجه به فعالیت‌های قرآنی محدودیتی نداریم
  • مدیریت یکپارچه شهری به معنای هم راستا شدن فکرها است
  • حضور شهردار شیراز در راهپیمایی روز جهانی قدس
  • راهپیمایی روز قدس 93 با حضور پرشور مردم و تلاش سازمان مدیریت پسماند هر چه باشکوه تر برگزار شد
  • تا پایان سال، 84 منزل مخروبه در منطقه بافت تاریخی و فرهنگی تخریب می شود
  • اندکی صبــــــر، سحــــــــــــــر نزدیک است.قـــــــدس ،آزاد خواهد شد.
  • برنامه هفتگی سامانه 137 شهرداری شیراز از 4 تا9 مرداد ماه
  • ابطال مناقصه خرید کابل تخت
  • آگهي مزايده
  • جستجو

    نظرسنجي

    شهروندعزيز؛ توسعه كداميك از فعاليتهاي ذيل از ديدگاه شما اهميت بيشتري دارد.

    فضاي سبز و تفرجگاه شهري 34.6%
    خدمات الكترونيكي شهرداري 4.7%
    فرهنگسراهاي شهرداري 14.9%
    پل، كنارگذر، زيرگذر و روگذر 42.8%


    مشاهده نتايج

    غذاهای سنتی شیرازی

     
     

    مواد لازم : برنج ک ک لو، شکر ک ک لو، روغن ، زعفران ، مغز پسته و بادام و خلال نارنگی .

    طرز تهیه : برنج را که از چند ساعت قبل در آب خیس کرده اند، با آب در ظرفی روی اجاق گذاشته کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند و کی دو جوش می دهند . شکر را با دو لیوان آب جوشانده، به صورت شیره شکر در می آورند و درضمن ک قاشق چایخوری زعفران سایده شده را در آب جوش حل کرده، به شیره شکر اضافه می کنند و دو قاشق روغن نیز به آن می افزا یند . برنج را دم می کنند و قبل از دم کشیدن کامل، با کفگیر به داخل سینی یا چلوصافی ( ترش باله ) ر یخته، شیره شکر را روی آن پاشیده ، با هم مخلوط می کنند. سپس برنج را دوباره در داخل د یگ یا قابلمه ر یخته ،روی حرارت ملا یم دم می کنند. پس از دم کشیدن شکر پلو ، خلال بادام پسته و خلال نارنگی را شیر ین کرده را روی آن ر یخته مصرف می کنند.

    شکر پلو را در شیراز هم ش با خورشت قیمه صرف می کنند. بالا

    مواد لازم: چغندر ک دانه، برنج ک ل وان و ن م ، گوشت چرخ کرده ن م ک لو، لپه نصف ل وان ، انار، نعناخشک وپ از داغ به اندازه کافی .

    طرز تهیه: چغندر را کوتراش ( رنده ) کرده می پزند . گوشت کوبیده یا چرخ کرده را به صورت کوفته ر یزه ( گلوله ها ی به اندازه یک فندق) در می آورند. برنج و کوفته ر زه و نعنا خشک و پیاز داغ را به چغندر در حال پختن اضافه می کنند. وقتی که برنج پخته شد، آب انار به آن افزوده و می گذارند به خوبی بپزد . در صورتی که آب انار ترش باشد ، یک یا دو استکان شکر به آن اضافه می کنند. وقتی که آش به اندازه دلخواه سفت شد آن رادر ظرف ر یخته روی آن را با نعنا و پیاز داغ تزیین می کنند. بالا


    قورمه به

    مواد لازم: گوشت راسته چربی دار 400 گرم، به ک ک لو، لپه ک ل وان، آبل مو و شکر به اندازه دلخواه، زعفران.

    طرز ته ه: گوشت را به صورت تکه های کوچک در آورده با پ از و زردچوبه و نمک تفت می دهند. سپس آب روی آن ر خته و لپه را به آن اضافهمی کنند. به را پاک کرده به قطعات کوچک در می آورند و بعد از پختن گوشت، لپه و به را به آن افزوده حرارت می دهند تا بپزد. بعد آبل مو و شکر و زعفران آن را روی گوشت ر خته، می گذارند تا قورمه قوام ب ا د. بالا

    دوپیازه

    مواد لازم: س ب زم نی ( الو )، پ از داغ، گوجه فرنگی ا رب گوجه فرنگی، نمک، ادو ه، روغن

    طرز ته ه: س ب زم نی را آب پز کرده، بعد از پختن پوست آن را کنده به قطعات کوچک خرد می کن د و با پ از داغ و گوجه فرنگی ا رب گوجه فرنگی مخلوط نموده به آن نمک و ادو ه زده درکمی روغن تفت می ده د و با نان مصرف کن د در دو پ ازه می توان از گوشت خرد کرده ا چرخ شده و قارچ ودمبل و امثال آن استفاده کرد. بالا

    یخنی نخود

    مواد لازم : گوشت ن م ک لو ، نخود 2 ل وان ، س ب زم نی متوسط 2 عدد ، پ از ، نمک ، زردچوبه، به اندازه دلخواه

    طرز ته ه : گوشت و نخود و پ از و زردچوبه و نمک را در ظرفی ر خته آب به آن اضافه می کنند و روی اجاق حرارت می دهند تا پخته شود .سپس س ب زم نی ها را شسته ، به داخل آب گوشت می اندازند. وقتی که خنی کاملاً پخته شد، آب آن را برای ته ه تر د جدا کرده، پوست س ب زم نی ها را کنده، کل ه مواد پخته شده را کوب ده به مصرف خوراک می رسانند. بالا

    رب پلو

    مواد لازم: برنج ک ک لو، رب انار ک ل وان، گردو ک ل وان، کشمش نصف ل وان، شکر به اندازه کافی (بستگی به ترشی مزه رب دارد )، پ از بزرگ دو عدد، روغن

    طرز ته ه: پ ازها را خلال کرده سرخ می نما ند . بعد ازسرخ شدن، کشمش و گردو را با آن تفت می دهند. رب انار و شکر را جوشانده و دو قاشق روغن به آن اضافه می کنند.
    مقداری آب را به جوش آورده و برنج ها را که از چند ساعت قبل خ س کرده اند در آب جوش می پزند و به صورت چلو دم می کنند. قبل از آن که برنج کاملاً دم بکشد آن را از روی اجاق برداشته با کفگ ر ( اسم ) کم کم به داخل چلو صافی (ترش باله ) ر خته ، از محلول رب و شکر کم کم به آن اضافه کرده، مخلوط می کنند. سپس برنج را در د گ ا قابلمه ر خته، باق مانده رب و شکر را به آن می افزا ند . وقتی که بخار اطراف برنج را پوشاند ، کشمش و گردو و پ از داغ را وسط آن گذاشته ، دم می کنند . کمی بعد رب پلو حاضر و آماده است . بالا


    کلم پلو

    مواد لازم: برنج 4 ل وان، کلم سر ( قمری) 5/0 ک لو، گوشت چرخ کرده 300گرم، آرد نخودچی 250 گرم، سبزی ( ترخان، شو د، ر حان وتره) پاک کرده ن م ک لو، پ از، نمک، زرد چوبه و روغن به اندازه کافی

    طرز ته ه: گوشت چرخ شده را با پ از رنده کرده و آرد نخودچی و مقداری نمک و زردچوبه را مخلوط نموده و به خوبی ورز می دهند، به طوری که خم ر آماده شده به دست نچسبد و سپس آنها را در چلو صافی ( ترش باله ) ر خته تا آب آن خارج شود و با کمی آبل مو در روغن سرخ می کنند. برنج را که از قبل خ س نموده اند در قابلمه ای که آب جوشان دارد ر خته، کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند .وقتی دانه های برنج کمی نرم شد آن را صاف کرده مقداری آب روی آن می ر زند تا آبر س برنج خارج شود.
    کلم و سبزی را در صافی با برنج مخلوط می کنند. سپس برنج را در قابلمه ر خته، کمی آب و روغن روی آن می ر زند. بعد از آن که بخار در قابلمه جمع شد برنج را دم می کنند. و بعد از مدتی ( در حدود ک ساعت ) کوفته ر زه ها را وسط برنج گذاشته، مجدداً دم می کنند و وقتی برنج حاضر شد ا دم کش د در د س و س نی ر خته صرف می کنند. بالا

    بادام سوخته

    نوعی ش ر نی است که قنادها ته ه و به فروش می رسانند.

    مواد لازم : 2 ک لو شکر ، ک ک لو بادام، آب 700 گرم ، روغن 100 گرم ، آب ل مو 1 استکان

    طرز ته ه : شکر و آب را مخلوط نموده و به مدت 5 دق قه می جوشان م. بادام ها را شسته، داخل آّب و شکر ر خته خوب مخلوط می کن م و حرارت می ده م، تا دانه های شکر اطراف بادام ها را گرفته و خشک شود. پس از سرد شدن، ما ه بدست آمده را با غربال درشت ب خته و شکرهای خارج شده را با حرارت ملا م آب کرده، روغن و آبل مو را به آن اضافه می کن م و بادام ها را در آن ر خته کاملاً مخلوط می کن م .
    تمام محتو ات ظرف را داخل ک س نی که به خوبی چرب شده باشد ر خته، بعد از سرد شدن با پشت قاشق ا وس له شب ه به آن روی آنها می کش م تا بادام ها از هم جدا و دانه دانه شود و بعد آماده مصرف است . بالا


    یخنی عدس کلم

    مواد لازم: گوشت ن م ک لو، عدس پاک کرده ن م ک لو، کلم قمری ا کلم سر سه عدد، پ از، ل مو عمانی، ادو ه ( گوشت خنی با د چرب و اگر دم س نه باشد بهتر است )

    طرز ته ه: پوست کلم را جدا کرده آنها را قاچ می کنند و گوشت و عدس و کلم را در قابلمه ر خته، پ از خرد کرده و زردچوبه و نمک و فلفل به آن افزوده، آب به آن اضافه کرده، روی آتش می گذارند تا پخته شود. قبل از پخت کامل چند عدد ل مو عمانی را سوراخ کرده به محتو ات ظرف اضافه می کنند ( خنی نخود ل مو عمانی لازم ندارد ) وقتی خوراک پخته شد آب آن را جهت تر د کنار گذاشته، آب ل مو عمانی ها را روی آن می فشارند. بق ه مواد را که شامل گوشت از استخوان جدا شده، عدس و کلم است کوب ده و مصرف می کنند. بالا



    تاريخ بروز رساني : شنبه 12/11/92 ساعت 11:39