صفحه اصلی
شیراز، شهر راز
تاریخچه
گردشگری
گویش شیرازی
سوغات شیراز
صنایع دستی شیراز
غذاهای سنتی شیراز
شهرهای خواهر خوانده
مشاهیر
مراکز خدماتی
گالری تصاویر
سالنامه آماری
درباره ی ما
شهردار شیراز
مدیران شهرداری شیراز
چارت سازمانی
شهرداران قبلی شیراز
مصوبات شورای شهر
تدوین برنامه راهبردی شهر و شهرداری
شهرداری های کشور
مستندات
قوانین و مقررات
آمار عملکرد
منشور اخلاقی کارکنان
منشور تعهد شهروندی
راهبردهای موضوعی شهرداری شیراز
نقشه
نقشه هوشمند شهر شیراز
نقشه بافت فرسوده
سامانه ها
نظام جامع پذیرش و بررسی پیشنهادها
سامانه مدیریت و نام گذاری معابر
سامانه جامع قوانین و مقررات شهری
سامانه کاشت درخت
امور کارکنان
پست الکترونیک
اتوماسیون اداری
سامانه فرابر
سامانه جام
بیمه تکمیلی
خدمات رفاهی(کارت رفاهی)
سامانه ارزشیابی کارکنان
سیستم یکپارچه شهرسازی(esup)
میز خدمت الکترونیک
درگاه خدمات الکترونیک
ثبت و پیگیری درخواست شهروندان (137)
قوانین و مقررات
تماس با ما
تماس با ما
نظرسنجی شهرداری
نظر سنجی پرتال
☰
×
EN
مذهبی
تاریخی
فرهنگی
طبیعی
مسجد وکیل
یکی از شاهکارهای هنر معماری دوران زندیه، مسجد وکیل می باشد که آن را مسجد سلطانی نیز نامیده اند. این مسجد در نزدیکی بازار وکیل قرار دارد. بنای مسجد با مساحتی در حدود 11000 متر مربع دربرگیرنده سردر مجلل، صحن، ایوان های شمالی و جنوبی، شبستان های جنوبی و شرقی، رواق های شرقی و غربی و حیاط کوچک کناری است. شبستان مسجد وکیل با کاشی کاری های زیبا، ستون های حجاری شده و منبر چهارده پله یکپارچه مرمرین آن از شاهکارهای دوران زندیه به شمار می رود.
+ادامه مطلب
مسجد مشیرالملک
مسجد مشیرالملک در محله قدیمی "سنگ سیاه" نزدیک به محله سرباغ قرار دارد و از ساخته های میرزاابوالحسن خان مشیرالملک می باشد. این مسجد یکی از مسجدهای بنام و بسیار زیبای شیراز است که پی ریزی آن در سال 1246 ه.ق. آغاز شده و در سال 1274 ه.ق. پس از 10 سال به پایان رسیده است. از نظر زیبایی و استواری ساختمان این مسجد نوشته اند: " پس از مسجد جامع وکیل بر حسب استحکام و ترتیب و دریاچه(حوض) و ستون های سنگی و شبستان و سنگ ازاره، همانندش مسجدی در شیراز نیست".
+ادامه مطلب
مسجد نصیرالملک
مسجد نصیرالملک در خیابان لطفعلی خان زند و در محله گود عریان قرار دارد. مسجد نصیرالملک از دیدگاه کاشی کاری، ارزنده ترین مسجد ایران است. در حیاط مسجد، حوضی مستطیلی و بزرگ قرار دارد که از سنگ ساخته شده و فواره ای سنگی در وسط آن قرار گرفته است. در سمت شمال حیاط، تاق بلند و بسیار زیبایی قرار دارد که به "تاق مروارید" مشهور است. تمام بدنه و سطح بیرونی و داخلی این تاق به سبک بسیار زیبایی کاشی کاری شده است. دو تاقنمای کوچک نیز در سمت چپ و راست دهنه اصلی تاق مروارید قرار دارد که مدخل ورودی تاق اصلی می باشند. در سقف این تاق مروارید قرار دارد که مدخل ورودی تاق اصلی می باشند. در سقف این تاق نیز هنر مقرنس کاری و کاسه سازی بسیار زیبایی دیده می شود. در سمت غربی حیاط، شبستان اصلی مسجد قرار دارد که دارای 7 در چوبی بزرگ است. این شبستان دارای 12 ستون سنگی در دو ردیف 6 تایی است که سقف آن را نگه می دارند. سقف، محراب و دیوارهای اطراف این شبستان به سبک زیبایی کاشی کاری شده و بر روی کاشی ها، احادیث و آیاتی نوشته شده است. این مسجد از دیدگاه ساختمان سازی بی مانند است.
+ادامه مطلب
مسجد جامع عتیق
مسجد جامع عتیق، کهن ترین و نخستین مسجد شیراز به شمار می رود که به آن مسجد جمعه، مسجد آدینه و مسجد جامع نیز می گویند. این مسجد در شرق حرم مطهر شاهچراغ(ع) از طریق بازار نوساز، راهی به آن وجود دارد. این مسجد در دوره بیست ساله سلطنت عمرولیث صفاری در سال 281 ه.ق. ساخته شده است. یکی از زیباترین بخش های مسجد، بنای مکعب گونه ای به نام خدای خانه است.
+ادامه مطلب
آرامگاه بی بی دختران
آرامگاه بی بی دختران، یکی از بقاع متبرکه شیراز است که در کوچه ای منشعب از خیابان شهید دستغیب و پشت بیت العباس قرار دارد. این مکان، محل دفن بی بی خدیجه ام عبدالله از فرزندان حضرت زین العابدین(ع) می باشد و چون به دلیل زمین لرزه ویران شد، محمد قلی خان ایلخانی، عمارت را نوسازی و بازسازی کرد. این بقعه بارها در دوران های گوناگون بهسازی و بازسازی شده است.
+ادامه مطلب
بارگاه سید تاج الدین غریب(ع)
بقعه امام زاده سید تاج الدین غریب(ع) در محله دروازه کازرون شیراز قرار دارد. نام آن حضرت جعفر بن فضل بن عباس علی بن ابیطالب(ع) است و دارای دو لقب تاج الدین و غریب می باشد. آرامگاه وی در دوران قاجار ساخته شد. در سردر ورودی این بارگاه، تصاویری از بهشت، کربلا، طبیعت، فرشتگان، ابوالفضل العباس، گل و بوته و تمثال مبارک حضرت علی _ع) به وسیله کاشی هفت رنگ ایجاد شده است.
+ادامه مطلب
بارگاه حضرت احمد ابن موسی (ع) (شاهچراغ)
آرامگاه سید میراحمد ابن موسی الکاظم(ع)، برادر گرامی حضرت علی ابن موسی رضا(ع) معروف به شاهچراغ در شیراز و در کنار میدان احمدی روبروی مسجد نو(شهدا) قرار دارد. این آرامگاه در نزد مردم شیراز دارای شکوه و قداست خاصی است و به همین مناسبت همیشه زیارتگاه عاشقان اهل بیت بوده است. بنای حرم در برگیرنده ایوانی در جلو و حرمی گسترده در پشت ایوان می باشد.
حضرت شاهچراغ(ع) در بین سال های 193 تا 210 ه.ق. و در زمان خلافت مامون عباسی برای دیدار برادرش امام رضا(ع) راهی خراسان بود که در شیراز او را به شهادت رساندند و پیکر ایشان در همین جا مدفون گردید. تا سال ها کسی از مدفنش آگاهی نداشت تا در زمان اتابک ابوبکر بن سعد بن زنگی، امیر مقرب الدین مسعود وزیر اتابک، مدفن ایشان ظاهر شد. وی بنایی عالی بر آن مزار ساخت.
در دوران آل اینجو به دستور تاشی خاتون، مادر شاه ابو اسحاق اینجو، گنبدی رفیع بر آن مرقد منور ساخته شد. از سال 912 ه.ق. تاکنون بهسازی های گسترده ای برای این آستان مبارک صورت گرفته است. در حرم و صحن مطهر، شخصیت های بنامی چون شهید محراب آیت الله دستغیب، وصال شیرازی، میرزا ابوالقاسم سکوت، صادق خان زند، جعفر خان زند و روحانی عالی مقام آیت الله سید محمد رضوی به خاک سپرده شده اند.
از نخستین سال های پس از انقلاب اسلامی نیز تاکنون کارهای زیادی بر این بنا انجام گرفته است. هم اکنون آرامگاه، دارای موزه ای است که اشیاء آن متعلق به آستان مقدس شاهچراغ است. کتابخانه حرم نیز یکی از منابع با ارزش مکتوب در فارس به شمار می رود. هم اکنون در دوسوی این حرم، بازارهایی به شکل سنتی وجود دارد و همچنان طرح حرم نیز ادامه دارد.
+ادامه مطلب
بارگاه علی بن حمزه(ع)
در کنار پل دروازه اصفهان، آرامگاه یکی از امامزادگان به نام علی بن حمزه بن موسی الکاظم(ع) قرار دارد. بنای اصلی بقعه را به دوره عضدالدوله نسبت داده اند که بعدها در دوران صفویه، رندیه و قاجاریه تعمیراتی در آن صورت گرفت. تزئینات کاشی کاری، آیینه کار و شیشه های رنگی بر عظمت و شکوه این بنا افزوده است. در صحن این آرامگاه، چند تن از امرای آل بویه مانند عمادالدوله علی و رکن الدوله حسن مدفون بودند.
+ادامه مطلب
بارگاه سید میر محمد(ع)
زیارتگاه سید میرمحمد(ع)، برادر سید میر احمد(شاهچراغ) و فرزند امام موسی کاظم(ع) در ضلع شمال شرقی حرم حضرت احمد بن بن موسی قرار دارد و یکی از زیارتگاه های مهم شیراز به شمار می رود. از نخستین سال های ساخت بنا تاکنون، تعمیرات زیادی در آن صورت گرفته و در سال های اخیر نیز تعمیرهای زیادی بر روی این بقعه انجام گرفته است. شهید آیت الله دستغیب نیز در جوار این آرامگاه مدفون است.
دریافت تصویر
+ادامه مطلب
بارگاه حضرت سید علاء الدین حسین(ع) (آستانه)
آستان سید علاء الدین حسین (ع) برادر شاهچراغ(ع) در میدان آستانه شیراز جای دارد. بنای نخستین این آرامگاه در زمان قتلغ خان والی فارس ساخته شد ولی بنای اساسی آن را در دوران صفویه فردی به نام میرزا علی که اهل مدینه منوره بوده، ساخت. سلطان خلیل(حکمران و نماینده شاه اسماعیل صفوی در فارس) در سال 923 ه.ق. بقعه را تعمیر و بازسازی کرد.
دریافت تصویر
+ادامه مطلب
درحال بارگزاری ...
درحال بارگزاری ...
درحال بارگزاری ...
071-32226858
،
071-32223624-6
info@shiraz.ir
خیابان شهید پیشرو، خیابان راهنمایی، ساختمان شهرداری مرکزی
بیانیه حریم خصوصی
بیانیه سطح توافق خدمات
اصول بارگذاری محتوا روی سایت
پیوندها
دفتر مقام معظم رهبری
پایگاه اطلاع رسانی دولت
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
سامانه ملی خدمات دولت
سامانه خبری اداره کل حراست
سامانه ۱۱۱
کلیه حقوق این سایت متعلق به شهرداری شیراز می باشد