صفحه اصلی
شیراز، شهر راز
تاریخچه
گردشگری
گویش شیرازی
سوغات شیراز
صنایع دستی شیراز
غذاهای سنتی شیراز
شهرهای خواهر خوانده
مشاهیر
مراکز خدماتی
گالری تصاویر
سالنامه آماری
درباره ی ما
شهردار شیراز
مدیران شهرداری شیراز
چارت سازمانی
شهرداران قبلی شیراز
مصوبات شورای شهر
تدوین برنامه راهبردی شهر و شهرداری
شهرداری های کشور
مستندات
قوانین و مقررات
آمار عملکرد
منشور اخلاقی کارکنان
منشور تعهد شهروندی
راهبردهای موضوعی شهرداری شیراز
نقشه
نقشه هوشمند شهر شیراز
نقشه بافت فرسوده
سامانه ها
نظام جامع پذیرش و بررسی پیشنهادها
سامانه مدیریت و نام گذاری معابر
سامانه جامع قوانین و مقررات شهری
سامانه کاشت درخت
امور کارکنان
پست الکترونیک
اتوماسیون اداری
سامانه فرابر
سامانه جام
بیمه تکمیلی
خدمات رفاهی(کارت رفاهی)
سامانه ارزشیابی کارکنان
سیستم یکپارچه شهرسازی(esup)
میز خدمت الکترونیک
درگاه خدمات الکترونیک
ثبت و پیگیری درخواست شهروندان (137)
قوانین و مقررات
تماس با ما
تماس با ما
نظرسنجی شهرداری
نظر سنجی پرتال
☰
×
EN
پلوهای شیرازی
آش های شیرازی
سایر غذاهای سنتی
دمپخت
روش تهیه:
مرغ را خرد کرده روی حرارت زیاد با روغن خوب سرخ کنید. سپس حرارت راکم کنید ، مرغ ها را خارج کرده و داخل همان روغن پیاز نگینی شده را سرخ نمایید ، نمک ، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید کمی تفت بدهید سپس گوجه فرنگی را نیز بیفزایید و صبر کنید تا بجوشد و گوجه ها نرم شوند. حالا رب را هم داخل مواد بریزید ، هم بزنید و مرغ هارا اضافه کرده آب را بیافزایید. پس از جوش آمدن آن برنج خیس خورده را بریزید ، آب برنج که کم شد دم کنی را گذاشته و شعله گاز را کم کنید بعد از 45 دقیقه غذای شما آماده است.
+ادامه مطلب
پاچه پلو شیرازی
روش تهیه:
برنج و لپه و کشمش را پس از پاک کردن و شستن در ظرفی با هم مخلوط می کنند. گوشت را کف قابلمه یا دیگ قرار داده و برنج و لپه و کشمش را روی آن ریخته، زعفران رابه آن اضافه می کنند. ظرف را روی چراغ با حرارت ملایم می گذارند و مقداری سرکه شیره را روی آنها می ریزند. هرگاه که سرکه شیره در حال تمام شدن بود، باز مقداری به آن اضافه می کنند و این کار را تا زمانی که پاچه پلو کاملاً بپزد ادامه می دهند. وقتی که خوراک حاضر شد ، با نان مصرف می کنند .
+ادامه مطلب
قنبر پلو
روش تهیه:
ابتدا گوشت و نخودچی را جدا جدا در جوقن (هاون سنگی) می کوبند. آنگاه نخودچی را الک می کنند بعد گوشت و آرد نخوچی را مخلوط کرده و چند دانه پیاز در آن رنده می کنند. کوفته ریزه یا کله گنجشکی درست کرده و در روغن سرخ می کنند. گردو، پیاز و کشمش را هم جدا سرخ می کنند هنگام دم کردن برنج کوفته ریزه و گردو و پیاز و کشمش را لای برنج می گذارند کمی دم بکشد آنگاه شیره و رب اناری را روی آن ریخته می گذارند تا برنج خوب دم بکشد. این پلو چون با رب انار پخته می شود و تیره رنگ است به این نام مشهور است .
+ادامه مطلب
شکر پلو
روش تهیه:
برنج را با آب در ظرفی روی اجاق گذاشته کمی زردچوبه به آن اضافه می کنند و یکی دو جوش می دهند . شکر را با دو لیوان آب جوشانده، به صورت شیره شکر در می آورند و درضمن یک قاشق چایخوری زعفران حل شده و دو قاشق روغن، به شیره شکر اضافه می کنند. برنج را دم می کنند و قبل از دم کشیدن کامل، با کفگیر به داخل سینی ریخته، شیره شکر را روی آن پاشیده ، با هم مخلوط می کنند. سپس برنج را دوباره دم می کنند. پس از دم کشیدن شکر پلو ، خلال بادام پسته و خلال نارنگی را شیرین کرده روی آن ریخته می شود. شکر پلو را در شیراز همیشه با خورشت قیمه صرف می کنند.
+ادامه مطلب
رب پلو
روش تهیه:
برنج را از چند ساعت قبل با نمک خیس کنید. پیازها را خلال کنید و روی حرارت ملایم تفت دهید. کمی که سبک شدند، کشمش و گردو را اضافه کنید و تفت دهید. در یک قابلمه کوچک، رب انار و شکر را با یکدیگر بجوشانید و دو قاشق غذاخوری روغن به آنها اضافه کنید. برنج را به حالت معمولی آبکش کنید. هنگام دم کردن، از مخلوط رب و شکر به برنج ها اضافه کنید و هم بزنید و دم کنید. پس از دم کشیدن، کشمش، گردو و پیاز داغ را وسط برنج بریزید و دوباره در قابلمه را بگذارید تا مراحل پخت برنج تکمیل شود.
دریافت تصویر
+ادامه مطلب
کلم پلو شیرازی
روش تهیه:
برنج را با مقداری نمک از چند ساعت قبل خیس کنید. کلمها را پوست بکنید، خلالی کنید و در یک تابه متوسط، با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه چند دقیقه تفت دهید. 2 دقیقه پس از تفت دادن آبلیمو اضافه کنید. سپس سبزی ها را بشویید و خرد کنید. برنج را با نصف قاشق چایخوری زرد چوبه بجوشانید، بعد از آبکش کردن سبزی و کلم سرخ شده را به آن اضافه کنید و برنج را در قابلمه بریزید و دم کنید.پیاز را روی گوشت چرخکرده رنده کنید. نمک، فلفل و زرد چوبه را اضافه کنید و خوب ورز دهید. سپس آنها را قلقلی کنید و تفت دهید. کوفته ها را نیز باید وسط پلو قرار دهید تا با هم دم بکشند.
+ادامه مطلب
درحال بارگزاری ...
درحال بارگزاری ...
071-32226858
،
071-32223624-6
info@shiraz.ir
خیابان شهید پیشرو، خیابان راهنمایی، ساختمان شهرداری مرکزی
بیانیه حریم خصوصی
بیانیه سطح توافق خدمات
اصول بارگذاری محتوا روی سایت
پیوندها
دفتر مقام معظم رهبری
پایگاه اطلاع رسانی دولت
پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری
سامانه ملی خدمات دولت
سامانه خبری اداره کل حراست
سامانه ۱۱۱
کلیه حقوق این سایت متعلق به شهرداری شیراز می باشد